Facebook

Pain is Good - Jalapeno Harissa

  • Numer katalogowy: 480
  • Dostępność: Jest
  • Czas realizacji: Wysyłka 24h
  • Dostawa od: 12,00 zł
  • Cena brutto: 24,00 zł
  • szt.

Ból jest dobry. Połączenie papryczek Jalapeno i Harissy  występującej  w Tunezji w postaci ostrej pasty z papryki chili i czosnku, z kolendrą, kminkiem, kminem rzymskim (kuminem).

Wow, ten sos smakuje świeżo - jak zrobiony wczoraj! Ostre jalapeno uderza w kubki smakowe, mieszając się z czosnkiem i mocnymi ziołami. Ziemisty , głęboki smak sosu, a następnie świeży smak mięty i na koniec ożywczym zapach wonnej kolendry. Ciepło z sosu jest oswojone, ale buduje się do tańca językowego, gdy jesz więcej. Łagodne, ale interesujące ciepło. 

 

 

Produkty powiązane
Polecane artykuły Wszystkie artykuły
Jesienne grillowanie

Jesienne grillowanie

31-10-2017
Chociaż sezon do grillowania dla większości z nas już minął, tak naprawdę moment na idealne grillowanie… nie istnieje. Każda pora ma swoje zalety, jak i wady. Zdecydowanie jedną z największych zalet grillowania jesienią jest specyficzny klimat, jakiego nie daje żadna inna pora w... więcej
Dlaczego Polacy lubią grillować?

Dlaczego Polacy lubią grillować?

26-10-2017
Z faktem, iż jesteśmy w absolutnej czołówce jako naród, jeśli chodzi o grillowanie nikt się chyba nie będzie kłócił. Polacy uwielbiają grillować. Dlaczego w kraju, w którym dni dobrych na grillowanie jest mało, jest tak wielu zapaleńców tego sposobu spędzania czasu? Odpowiedź w... więcej
Jak wykorzystać popiół po grillu?

Jak wykorzystać popiół po grillu?

29-09-2017
Wyrzucanie popiołu po grillowaniu jest czynnością chyba najbardziej oczywistą. Oczywiście zachęcamy do każdorazowego oczyszczania grilla po skończonej uczcie, jednak jak się okazuje, można te resztki wykorzystać na wiele różnych sposobów. Oto przykłady, jak wykorzystać popiół po... więcej