Facebook

Summit grill węglowy Weber

  • Cena brutto: 7 999,00 zł
  • Niedostępny
  • szt.

OSTATNI EGZĘPLARZ POWYSTAWOWY

Summit ® grill węglowy to innowacyjny sprzęt z ogromnym potencjałem.

 

 

Ten grill jest klasą samą dla siebie.

Grillowanie perfekcyjnych steków, przygotowanie kurczaka w całości lub ustawienie tego grilla jako wędzarnia to żaden problem. System rozpalania gazowego sprawia że przygotowanie tego sprzętu do grillowania jest tak proste jak wciśnięcie jednego guzika.

Ruszt o średnicy 61cm średnicy to wystarczająca powierzchnia do przygotowania potraw dla 6 - 8 osób. Węglowy summit to nie tylko grill, to również doskonała wędzarnia na której dzięki dodatkowej stalowej płycie możemy uwędzić mięso w niskiej temperaturze. Uszczelka z metalu oraz podwójne ścianki grilla zapewnią równą temperaturę oraz zadbają o jej utrzymanie.

 

Jeden grill, tak wiele możliwości...

  metody grillowania na grillu weber

Metoda bezpośrednia

Tę metodę stosuje się do potraw wymagających mniej niż 20 minut grillowania. Rozłóż równo palące się brykiety na całym ruszcie lub wsyp je do koszy, które umieść obok siebie na środku rusztu. Umieść ruszt w grillu, zamknij pokrywę i poczekaj, aż grill się rozgrzeje. Upewnij się, że zarówno górne, jak i dolne otwory wentylacyjne są otwarte. Delikatnie oczyść szczotką ruszt. Następnie natłuść ruszt i umieść potrawę nad brykietami. Zamknij pokrywę i upewnij się, że zarówno górne, jak i dolne otwory wentylacyjne są otwarte, aby zapewnić optymalny przepływ powietrza

Metoda pośrednia

Tę metodę stosuje się do potraw wymagających więcej niż 20 minut grillowania. Ułóż palące się brykiety po obu stronach rusztu, korzystając np. z koszy do brykietów. Umieść jednorazową aluminiową tackę ociekową między brykietami. Umieść ruszt w grillu, zamknij pokrywę i poczekaj, aż grill się rozgrzeje. Tacka ociekową będzie zbierać tłuszcz ściekający z jedzenia, co ułatwi czyszczenie. Możesz też wlać do niej trochę wody. Umieść potrawę na środku rusztu nad tacką ociekową. Ustaw pokrywę tak, aby górny otwór wentylacyjny znajdował się pośrodku nad brykietami – upewnij się, że górny i dolny otwór wentylacyjny są otwarte.

Wędzenie

Kiedyś ludzie wędzili mięso, żeby zapewnić jego dłuższą trwałość i dostępność mięsa przez okrągły rok. Wędzenie konserwuje mięso, wyciągając z niego płyn, dzięki czemu mięso mogło częściej gościć na stole. Dziś nie musimy już konserwować mięsa w ten sposób, ale wielu ludzi nadal uwielbia charakterystyczny delikatny wędzony smak, który znamy z mięs takich jak łosoś czy szynka. Coraz więcej amatorów takich smaków eksperymentuje z samodzielnym wędzeniem potraw – za pomocą swojego grilla Weber.

Pieczenie

Dzięki tej funkcjonalności możemy naszego grilla zamienić w prawdziwy piec opalany np drewnem co w połączeniu z kamieniem do pizzy daje niesamowite efekty.

 

 Funkcjonalność:
  • - ruszt o średnicy 61cm ze stali nierdzewnej z uchylnymi bokami i systemem GBS
  • - system czyszczący One-Touch
  • - wbudowany termometr w pokrywę
  • - trzy wieszaki na akcesoria
  • - kocioł i pokrywa wykonana ze stali pokrytej emalią porcelanową
  • - pokrywa i kocioł wykonana w technologii dwuściennej w celu lepszej izolacji termicznej
  • - metalowa uszczelka 
  • - ruszt węglowy z możliwością zmiany położenia
  • - stalowa płyta izolacyjna instalowana między rusztem zasadniczym a węglowym (efekt grillowania Low and Slow)
  • - system rozpalania brykietu z gazu Snap-Jet ™ (butla gazowa ukryta w pojemniku stalowym)
  • - łączna powierzchnia grillowania 2916 cm²

 

Ruszt do grillowania ø 61 cm
Ruszt do grillowania, uchylny GBS
Wymiary i kolory  
Wysokość przy otwartej pokrywie 116 cm
Szerokość 100 cm
Głębokość 91 cm
Waga 53 kg
Kolory Czarny

GRILLE WEBER – PRECYZJA I TRADYCJA W TWOIM ZASIĘGU

Oficjalny sklep internetowy Top-Grille.pl z produktami Weber Polska to firma, która już od 65 lat dba o to, by Twój grill był bezpieczny i spełniał swoje funkcje. Stawiamy na prostotę i wydajność. Szanujemy Twój czas i nie szukamy skomplikowanych rozwiązań. Uważamy, że nie trzeba zmieniać czegoś, co działa dobrze.

Odwiedź nasz salon wirtualnie!

 

Polecane artykuły Wszystkie artykuły

Blog

Co na grilla zamiast mięsa? Zainspiruj się z nami!

Co na grilla zamiast mięsa? Zainspiruj się z nami!

13-01-2023
Zastanawiasz się, co na grilla zamiast mięsa? To pytanie często pojawia się w wielu głowach, szczególnie w sezonie majówkowym i wakacyjnym. Niestety zdarza się, że osoby niejedzące mięsa czują się niekomfortowo, kiedy na spotkaniu podawane są głównie produkty mięsne. Dlatego,... Więcej
Nietypowe dania z grilla – pomysły, które Cię zaskoczą!

Nietypowe dania z grilla – pomysły, które Cię zaskoczą!

13-01-2023
Masz wrażenie, że w sezonie letnim grillujesz tylko kiełbasę i karkówkę? Jeśli odpowiedź jest twierdząca, ten artykuł pomoże Ci się zainspirować i zmienić przyzwyczajenia. Na grillu możesz przygotować nie tylko popularne produkty mięsne – istnieje wiele innych pomysłów na... Więcej
Grillowanie piersi z kurczaka dla początkujących

Grillowanie piersi z kurczaka dla początkujących

13-01-2023
Chcesz przyrządzić pyszną pierś z kurczaka, ale nie masz dużego doświadczenia w grillowaniu? Podpowiemy, jakich przypraw i marynat użyć, aby była soczysta i smaczna. Zachwyć gości niesamowitym smakiem. Zobacz, jak przyrządzić pierwszej klasy mięso z piersi kurczaka na grillu! Więcej
Wszystkie artykuły