Facebook

Summit grill węglowy

  • Numer katalogowy: 18301004
  • Producent: Weber Exclusive
  • Dostępność: Jest
  • Czas realizacji: Wysyłka 24h
  • Darmowa dostawa
  • Cena brutto: 7 999,00 zł
  • szt.

Summit ® grill węglowy to innowacyjny sprzęt z ogromnym potencjałem.

 

 

Ten grill jest klasą samą dla siebie.

Grillowanie perfekcyjnych steków, przygotowanie kurczaka w całości lub ustawienie tego grilla jako wędzarnia to żaden problem. System rozpalania gazowego sprawia że przygotowanie tego sprzętu do grillowania jest tak proste jak wciśnięcie jednego guzika.

Ruszt o średnicy 61cm średnicy to wystarczająca powierzchnia do przygotowania potraw dla 6 - 8 osób. Węglowy summit to nie tylko grill, to również doskonała wędzarnia na której dzięki dodatkowej stalowej płycie możemy uwędzić mięso w niskiej temperaturze. Uszczelka z metalu oraz podwójne ścianki grilla zapewnią równą temperaturę oraz zadbają o jej utrzymanie.

 

Jeden grill, tak wiele możliwości...

  metody grillowania na grillu weber

Metoda bezpośrednia

Tę metodę stosuje się do potraw wymagających mniej niż 20 minut grillowania. Rozłóż równo palące się brykiety na całym ruszcie lub wsyp je do koszy, które umieść obok siebie na środku rusztu. Umieść ruszt w grillu, zamknij pokrywę i poczekaj, aż grill się rozgrzeje. Upewnij się, że zarówno górne, jak i dolne otwory wentylacyjne są otwarte. Delikatnie oczyść szczotką ruszt. Następnie natłuść ruszt i umieść potrawę nad brykietami. Zamknij pokrywę i upewnij się, że zarówno górne, jak i dolne otwory wentylacyjne są otwarte, aby zapewnić optymalny przepływ powietrza

Metoda pośrednia

Tę metodę stosuje się do potraw wymagających więcej niż 20 minut grillowania. Ułóż palące się brykiety po obu stronach rusztu, korzystając np. z koszy do brykietów. Umieść jednorazową aluminiową tackę ociekową między brykietami. Umieść ruszt w grillu, zamknij pokrywę i poczekaj, aż grill się rozgrzeje. Tacka ociekową będzie zbierać tłuszcz ściekający z jedzenia, co ułatwi czyszczenie. Możesz też wlać do niej trochę wody. Umieść potrawę na środku rusztu nad tacką ociekową. Ustaw pokrywę tak, aby górny otwór wentylacyjny znajdował się pośrodku nad brykietami – upewnij się, że górny i dolny otwór wentylacyjny są otwarte.

Wędzenie

Kiedyś ludzie wędzili mięso, żeby zapewnić jego dłuższą trwałość i dostępność mięsa przez okrągły rok. Wędzenie konserwuje mięso, wyciągając z niego płyn, dzięki czemu mięso mogło częściej gościć na stole. Dziś nie musimy już konserwować mięsa w ten sposób, ale wielu ludzi nadal uwielbia charakterystyczny delikatny wędzony smak, który znamy z mięs takich jak łosoś czy szynka. Coraz więcej amatorów takich smaków eksperymentuje z samodzielnym wędzeniem potraw – za pomocą swojego grilla Weber.

Pieczenie

Dzięki tej funkcjonalności możemy naszego grilla zamienić w prawdziwy piec opalany np drewnem co w połączeniu z kamieniem do pizzy daje niesamowite efekty.

 

 Funkcjonalność:
  • - ruszt o średnicy 61cm ze stali nierdzewnej z uchylnymi bokami i systemem GBS
  • - system czyszczący One-Touch
  • - wbudowany termometr w pokrywę
  • - trzy wieszaki na akcesoria
  • - kocioł i pokrywa wykonana ze stali pokrytej emalią porcelanową
  • - pokrywa i kocioł wykonana w technologii dwuściennej w celu lepszej izolacji termicznej
  • - metalowa uszczelka 
  • - ruszt węglowy z możliwością zmiany położenia
  • - stalowa płyta izolacyjna instalowana między rusztem zasadniczym a węglowym (efekt grillowania Low and Slow)
  • - system rozpalania brykietu z gazu Snap-Jet ™ (butla gazowa ukryta w pojemniku stalowym)
  • - łączna powierzchnia grillowania 2916 cm²

 

Wymiary wysokość: 116 cm, głębokość: 101 cm, szerokość: 91 cm

waga: 65 kg

Produkty powiązane
Polecane artykuły Wszystkie artykuły
Jesienne grillowanie

Jesienne grillowanie

31-10-2017
Chociaż sezon do grillowania dla większości z nas już minął, tak naprawdę moment na idealne grillowanie… nie istnieje. Każda pora ma swoje zalety, jak i wady. Zdecydowanie jedną z największych zalet grillowania jesienią jest specyficzny klimat, jakiego nie daje żadna inna pora w... więcej
Dlaczego Polacy lubią grillować?

Dlaczego Polacy lubią grillować?

26-10-2017
Z faktem, iż jesteśmy w absolutnej czołówce jako naród, jeśli chodzi o grillowanie nikt się chyba nie będzie kłócił. Polacy uwielbiają grillować. Dlaczego w kraju, w którym dni dobrych na grillowanie jest mało, jest tak wielu zapaleńców tego sposobu spędzania czasu? Odpowiedź w... więcej
Jak wykorzystać popiół po grillu?

Jak wykorzystać popiół po grillu?

29-09-2017
Wyrzucanie popiołu po grillowaniu jest czynnością chyba najbardziej oczywistą. Oczywiście zachęcamy do każdorazowego oczyszczania grilla po skończonej uczcie, jednak jak się okazuje, można te resztki wykorzystać na wiele różnych sposobów. Oto przykłady, jak wykorzystać popiół po... więcej