Facebook

Kawałki drewna Hickory

  • Numer katalogowy: 17056
  • Producent: Weber
  • Waga: 1.5 kg
  • Dostępność: Jest
  • Czas realizacji: Wysyłka 24h
  • Dostawa od: 12,00 zł
  • Cena brutto: 39,90 zł
  • szt.

Kawałki drewna do wędzenia są podstawowym asortymentem wszystkich miłośników wędzonych potraw. Ten niepozorny dodatek sprawia, że nawet zwykła potrawa nabiera wyjątkowego posmaku, którego nie można porównać z niczym innym.

Szeroka gama firmy Weber w zakresie drewna do wędzenia, pozwala na dobranie odpowiednich dla siebie walorów smakowych. Szczelnie zapakowane kawałki drewna Hickory sprawdzą się szczególnie w potrawach z wołowiny, wieprzowiny i drobiu, wydobywając z nich najlepsze walory smakowe

Kawałki przed użyciem należy odpowiednio przygotować - na pół godziny przed grillowaniem należy namoczyć je w letniej wodzie, a następnie dodać podczas smażenia. Moment w którym drewna powinny znaleźć się na grillu w pełni zależy od Ciebie - jeśli chcesz uzyskać mocniejszy posmak drewna, dodaj je na początku smażenia, jeśli mniej - pod koniec. Ponadto dodanie większej ilości kawałków wzmacnia posmak wędzenia. Można je używać w wędzarniach lub grillach węglowych.

 

Produkty powiązane
Polecane artykuły Wszystkie artykuły
Jesienne grillowanie

Jesienne grillowanie

31-10-2017
Chociaż sezon do grillowania dla większości z nas już minął, tak naprawdę moment na idealne grillowanie… nie istnieje. Każda pora ma swoje zalety, jak i wady. Zdecydowanie jedną z największych zalet grillowania jesienią jest specyficzny klimat, jakiego nie daje żadna inna pora w... więcej
Dlaczego Polacy lubią grillować?

Dlaczego Polacy lubią grillować?

26-10-2017
Z faktem, iż jesteśmy w absolutnej czołówce jako naród, jeśli chodzi o grillowanie nikt się chyba nie będzie kłócił. Polacy uwielbiają grillować. Dlaczego w kraju, w którym dni dobrych na grillowanie jest mało, jest tak wielu zapaleńców tego sposobu spędzania czasu? Odpowiedź w... więcej
Jak wykorzystać popiół po grillu?

Jak wykorzystać popiół po grillu?

29-09-2017
Wyrzucanie popiołu po grillowaniu jest czynnością chyba najbardziej oczywistą. Oczywiście zachęcamy do każdorazowego oczyszczania grilla po skończonej uczcie, jednak jak się okazuje, można te resztki wykorzystać na wiele różnych sposobów. Oto przykłady, jak wykorzystać popiół po... więcej