Sól bambusowa
Tradycyjna sól bambusowa istnieje już od wielu lat, ale dziś jest bardziej imponująca niż kiedykolwiek! Dzięki delikatnej konsystencji przypominającej cukier puder jest aksamitnie miękka, ale należy jej używać oszczędnie! Ze względu na wspaniały, intensywny smak szczypta jest w zupełności wystarczająca. Sól bambusowa naprawdę sprawdza się jako finiszer do warzyw i ryb, ponieważ wyczarowuje delikatną zasłonę soli na twoich potrawach.
Sól bambusowa powstaje poprzez palenie soli morskiej w trzcinie bambusowej. Mnisi koreańscy i buddyjscy przygotowywali tą sól morska w sposób tradycyjny, była ona wykorzystywana do celów rytualnych jako sól uzdrawiająca oraz do przyprawiania swoich ubogich dań. W Korei do dziś wypala dziś sól w trzcinie bambusowej od jednego do dziewięciu razy i tak przygotowana sól sprzedaje się jako rarytas na całym świecie. Tak wypalana sól charakteryzuje się wysoka zawartością substancji mineralnych, których zawartość wzrasta wraz z ilością procesów spalania. W zależności od jej koncentracji wartość pH waha się miedzy 9 a 12. Dlatego tez uważa się, izż potrafi ona zharmonizować zakwaszony organizm. Skomplikowany proces produkcyjny przebiega w tradycyjny sposób bez wykorzystania technik używanych w produkcji masowej. Wynikiem tego procesu jest rzadki i wartościowy produkt.
Masa netto 130g
Oficjalny sklep internetowy Top-Grille.pl z produktami Weber Polska to firma, która już od 65 lat dba o to, by Twój grill był bezpieczny i spełniał swoje funkcje. Stawiamy na prostotę i wydajność. Szanujemy Twój czas i nie szukamy skomplikowanych rozwiązań. Uważamy, że nie trzeba zmieniać czegoś, co działa dobrze.
Odwiedź nasz salon wirtualnie!