Facebook

Grille Weber ®

 

weber historia

 

weber sklep

Najprawdopodobniej to fascynacja kulistym kształtem, ponad 60 lat temu zainspirowała  George’a Stephena do stworzenia ikony ze zwykłej boi. Stephen, który pracował wówczas w chicagowskiej fabryce boi Weber Brother Metal Works, zamontował po prostu do połówki boi trzy nogi i przykrył całość pokrywą.

W taki sposób narodził się grill kulisty, a wraz z nim nowoczesna era grillowania na węglu drzewnym.

 

 

Weber® – kultura grillowania na najwyższym poziomie

 W 1952 r. Weber® zrewolucjonizował kulturę grillowania. To, czemu przed laty dał początek legendarny grill kulisty, przerodziło się z czasem w powszechną radość z grillowania na doskonale zaprojektowanych pod względem technicznym i estetycznym urządzeniach. Obecnie proponujemy Państwu bogaty wybór profesjonalnych grillów elektrycznych, gazowych i węglowych. Grillowanie przy użyciu produktów firmy Weber® gwarantuje Państwu zawsze optymalne rezultaty: umożliwia przygotowywanie potraw metodą bezpośrednią jak i pośrednią, z zamkniętą pokrywą, przy czym temperatura i obieg powietrza w kotle grilla węglowego(http://www.top-grille.pl/category/grille-weglowe-5) są sterowane zasuwami wentylacyjnymi, co eliminuje konieczność uciążliwej regulacji wysokości rusztu.

 

 
grill weglowy warszawa

Po pierwsze bezpieczeństwo


Nowe elementy grillów Weber, jak rozmieszczone w większej odległości uchwyty, nienagrzewający się rączki pokrywy, termometr w pokrywie oraz izolowane zasuwy wentylacyjne – zapewniają jeszcze większą ochronę.

Produkty Weber® oferują Państwu optymalne bezpieczeństwo, wszechstronność i wygodę!

Wybierz oryginał.   

 

Jeśli zdecydują się Państwo na zakup oryginalnych produktów Weber®, postawią Państwo na wieloletnią tradycję opartą na doświadczeniu, innowacyjnych rozwiązaniach i wysokiej jakości. Grille Weber® są niezwykle trwałe, a proces ich produkcji nadzwyczaj pracochłonny, ponieważ wkładamy w konstrukcję naszych produktów całe nasze serce i umiejętności. Pokrywy i kotły są wykonane z wysokiej jakości grubościennej i ubogiej w węgiel stali, która w temperaturze 870 °C optymalnie łączy się z wypalaną emalią.rozpalanie webera

 

Z tego, jak i wielu innych względów, decyzja o zakupie grilla Weber®

jest decyzją słuszną, gwarantującą przez wiele lat radość z doskonałych rezultatów grillowania!

 



Pobierz najnowszy magazyn o grillowaniu ŚWIAT GRILLOWANIA



Polecane artykuły Wszystkie artykuły
Wieprzowina na grillu

Wieprzowina na grillu

30-05-2017
Po wpisach dotyczących drobiu oraz wołowiny, przyszedł czas na naszą ulubioną wieprzowinę. Czym kierować się podczas jej zakupu oraz w jaki sposób doprawić ją tak, by wyróżniała się na tle tradycyjnie doprawionych – tego dowiecie się z poniższego wpisu. więcej
Dietetyczny grill

Dietetyczny grill

19-05-2017
Te dwa słowa nie występują często razem, a tymczasem dania z grilla nie są aż tak kaloryczne, jak się może wydawać. Sama procedura, jeśli jest właściwie wykonana, jest wręcz lepszym rozwiązaniem niż większość dań przyrządzanych w sposób tradycyjny w kuchni. Zdradzamy zatem... więcej
Grill w plenerze

Grill w plenerze

28-04-2017
Zbliża się majówka, a tym samym większość Polaków otworzy sezon grillowy. Nasze ulubione zajęcie na wolne weekendy to nie tylko samo jedzenie, ale przede wszystkim okazja do spędzenia mile wolnego czasu. Podpowiadamy o czym warto pamiętać planując grilla w plenerze, jak również, co... więcej