Facebook

Blog

Brykiet Weber – sposób na skuteczne grillowanie

Brykiet Weber – sposób na skuteczne grillowanie

03-02-2016
Czasy kruchych i tworzących wielkie chmury kurzu węgielków do grillowania o wątpliwej jakości przeminęły bezpowrotnie. Odkąd firma Weber wypuściła na rynek brykiet swojej produkcji, miłośnicy grillowania w tradycyjnym stylu mogą odetchnąć z ulgą. Brykiet wykonywany jest według...
O piecach do pizzy Weber

O piecach do pizzy Weber

26-01-2016
Zapomnij o zamawianiu pizzy albo kupowaniu mrożonek, które dają tylko namiastkę smaku. Od teraz masz szansę samodzielnie przygotowywać w prosty sposób pizzę, korzystając ze swojego grilla. Możliwość taką daje Ci firma Weber - jej piec do pizzy jest specjalną nakładką na grilla...
Nigdy więcej benzyny do zapalniczek, czyli jak rozpalać

Nigdy więcej benzyny do zapalniczek, czyli jak rozpalać

19-01-2016
Grillowa obietnica: Unieś swoją prawą rękę i powtórz następujące słowa: "Obiecuję już nigdy nie rozpalać mojego grilla węglowego przy użyciu benzyny do zapalniczek."
Przygotuj grilla na zimę

Przygotuj grilla na zimę

13-01-2016
Kiedy sezon grillowy dobiega końca, liście żółkną, a temperatura jest coraz niższa to znak, by przygotować grilla do hibernacji. Oczywiście grillować można również zimą, bo i w chłodne dni urządzenia Weber spisują się doskonale, jednak końcówka sezonu grillowego to doskonały...
Co to jest Sear Station i jak go używać?

Co to jest Sear Station i jak go używać?

12-01-2016
Od kilku lat grille Weber wyposażone są w bardzo ciekawy system Sear Station, który jednak nie jest zrozumiały dla wielu użytkowników. Ten artykuł pomoże ci zrozumieć znaczenie tej funkcji, rozjaśni wszelkie wątpliwości i sprawi, że twój grill będzie jeszcze bardziej funkcjonalny.
Cebula z rożna

Cebula z rożna

05-01-2016
Jednym z tych warzyw, które doskonale smakują upieczone na grillu, a o których często się zapomina, jest cebula. To doskonały dodatek do dań, a jej smak jest wyjątkowy i często odpowiada nawet tym osobom, które na co dzień nie przepadają za wyrazistym smakiem tego warzywa.
BALKON MIEJSCEM GRILLOWANIA

BALKON MIEJSCEM GRILLOWANIA

31-12-2015
CZY GRILLOWANIE JEST ZAREZERWOWANE TYLKO DLA OSÓB POSIADAJĄCYCH OGRÓD, DUŻY TARAS LUB PARK MIEJSKI PRZED SAMYM DOMEM? ALEŻ SKĄD! ZWYKŁY BALKON TO TEŻ ŚWIETNE MIEJSCE NA PRZYRZĄDZANIE POTRAW. DECYDUJE O TYM BOWIEM NIE PRZESTRZEŃ, LECZ GRILL.
Jak grillować cukinię?

Jak grillować cukinię?

21-12-2015
Grillowana cukinia! Wspaniały pomysł na smakowe urozmaicenie spotkania z przyjaciółmi i jednocześnie świetna przekąska oraz doskonały dodatek do różnego rodzaju dań mięsnych, który odpowiednio przygotowany smakuje niemal każdemu. Gdybym miał jednak wybierać warzywo, które bardzo...
5 porad dla grillujących zimą

5 porad dla grillujących zimą

08-12-2015
Choć Polacy uwielbiają grillowanie wiosną i latem, nic nie stoi na przeszkodzie, aby przyrządzanie ulubionych potraw na ruszcie odbywało się zimą. I to niekoniecznie pod dachem, ale również na zewnątrz – gdy temperatura spadła wyraźnie poniżej zera, a śnieg sięga łydek. Jednak...
 Święta z Weberem! Z nami znajdziesz idealne prezenty

Święta z Weberem! Z nami znajdziesz idealne prezenty

01-12-2015
Pieczone jabłko z sosem cynamonowo-waniliowym, kaczka w pomarańczach z imbirem, dziczyzna z masłem żurawinowym lub pstrąg z pieczarkami i porem – wszystkie świąteczne dania mogą być przygotowane na grillu. Obdaruj swoich najbliższych świetnej jakości grillem lub przydatnymi...
Grillowanie ryb na desce cedrowej

Grillowanie ryb na desce cedrowej

01-12-2015
Wbrew istniejącym przekonaniom ryby świetnie nadają się do grillowania. A dzięki wykorzystaniu odpowiednich akcesoriów, takich jak np. cedrowa deska do grillowania, możemy nadać im specjalnego, wędzonego aromatu i sprawić, że będą jeszcze delikatniejsze i smaczniejsze.
Kurczak na stojaku Weber Style

Kurczak na stojaku Weber Style

11-09-2015
Kurczak na stojaku
Kruche ciasto jabłkowe z grilla

Kruche ciasto jabłkowe z grilla

10-09-2015
Kruche ciasto jabłkowe z grillaPorcje: 4
Grillowanie w domu

Grillowanie w domu

06-09-2015
Sezon grillowy powoli dobiega końca – coraz częstsze opady, spadająca temperatura i trudna do przewidzenia aura nie sprzyjają grillowaniu w ogrodzie czy na tarasie. Miłośników aromatycznych i spieczonych potraw pragnę jednak uspokoić – nawet nadejście zimy nie musi zniweczyć...
Polecane artykuły Wszystkie artykuły
Co na grilla zamiast mięsa? Zainspiruj się z nami!

Co na grilla zamiast mięsa? Zainspiruj się z nami!

13-01-2023
Zastanawiasz się, co na grilla zamiast mięsa? To pytanie często pojawia się w wielu głowach, szczególnie w sezonie majówkowym i wakacyjnym. Niestety zdarza się, że osoby niejedzące mięsa czują się niekomfortowo, kiedy na spotkaniu podawane są głównie produkty mięsne. Dlatego,... więcej
Nietypowe dania z grilla – pomysły, które Cię zaskoczą!

Nietypowe dania z grilla – pomysły, które Cię zaskoczą!

13-01-2023
Masz wrażenie, że w sezonie letnim grillujesz tylko kiełbasę i karkówkę? Jeśli odpowiedź jest twierdząca, ten artykuł pomoże Ci się zainspirować i zmienić przyzwyczajenia. Na grillu możesz przygotować nie tylko popularne produkty mięsne – istnieje wiele innych pomysłów na... więcej
Grillowanie piersi z kurczaka dla początkujących

Grillowanie piersi z kurczaka dla początkujących

13-01-2023
Chcesz przyrządzić pyszną pierś z kurczaka, ale nie masz dużego doświadczenia w grillowaniu? Podpowiemy, jakich przypraw i marynat użyć, aby była soczysta i smaczna. Zachwyć gości niesamowitym smakiem. Zobacz, jak przyrządzić pierwszej klasy mięso z piersi kurczaka na grillu! więcej